-
238 - محمد
معرفی آیا در نبود ستاره ی صحنه، ما باید نمایش را لغو کنیم؟ احتمالا این سوال در زمان از دور خارج شدن Xperia Neo به ذهن تعدادی از سران سونی اریکسون خطور کرده ولی آنها نمایش را لغو نکرده و جانشینی را برای ستاره ی صحنه دست و پا کرده اند.
Xperia Neo V جهشی نسبت به نسخه ی اصلی خود Neo نیست، بلکه با توجه به موقعیتش یک پسرفت محسوب میشود. تنها تفاوت میان این دو گوشی دوربین و آخرین نسخه ی آندورید میباشد. این تغییرات اندک بهایی هستند که Neo باید برای نجات خودش بپردازد.
زلزله ی مرگبار ژاپن زندگی های زیادی را گرفت و صنعت این کشور را دچار اختلال کرد و شرکت Sony نیز از این قاعده مستثنا نبود و چیزی که به Xperia Neo صدمه میزند نبود یک دوربین 8 مگاپیکسلی است. این جمله از گفته های یکی از کارکنان شرکت سونی اریکسون بوده و مطمئنا درست میباشد.
ما با همان Xperia Neo طرف هستیم اما اینبار با دوربین و قیمتی متفاوت و "V" در حقیقت به معنای عدد 5 در زبان لاتین میباشد نه یک حرف.
ویژگی های اصلی
-
پشتیبانی باند چهارگانه GSM/GPRS/EDGE
-
3G با سرعت دریافت 7.2Mbps و ارسال 5.76Mbps
-
صفحه نمایش لمسی خازنی 3.7 اینچی از نوع LED-backlit با 16 میلیون رنگ، رزولیشن 480x854 و موتور موبایل سونی موسوم به BRAVIA
-
آندروید 2.3.4 ( نان زنجبیلی )
-
پردازنده ی 1GHz Scorpion، پردازشگر گرافیکی Adreno 105 و تراشه ی Qualcomm Snapdragon MSM8255
-
رم 512 مگابایت
-
دوربین 5 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار، فلاش LED، موقعیت یاب جغرافیایی و 3D Sweep Panaroma
-
فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه، فوکوس خودکار و صدای استریو
-
دوربین جلو VGA برای تماس های ویدئویی
-
Wi-Fi b/g/n و DLNA
-
GPS همراه با A-GPS
-
جایگاه کارت حافظه (پشتیبانی تا کارت های 32GB)
-
سنسورهای شتاب سنج و مجاورت
-
جک استاندارد 3.5mm برای هدفون
-
رادیو FM استریو همراه با RDS
-
درگاه microUSB و بلوتوث استریو نسخه ی 2.1
-
تماس صوتی
-
پشتیبانی از Adobe Flash 11
-
درگاه microHDMI
-
هماهنگی عمیق با Facebook
معایب اصلی
-
پسرفت دوربین به 5 مگاپیکسل
-
زوایای دید نامناسب صفحه نمایش
-
رقبا از پردازنده ی دو هسته ای و فیلمبرداری 1080p بهره میبرند
-
نبود شماره گیری هوشمند
-
عملکرد متوسط بلندگوها
-
محدودیت بیش از حد پخش کننده ی فیلم در زمینه ی پشتیبانی از فرمت های مختلف
-
قرارگیری درگاه کارت حافظه در زیر پوشش باتری
در حقیقت Xperia Neo در بدنه ی Neo V جای گرفته، اگر شما نیز همین نظر را دارید پس مطمئنا از کنار این گوشی به راحتی خواهید گذشت.
اگر این اولین باری است که این گوشی را ملاقات میکنید، پس شما را به ادامه ی بررسی Neo V دعوت میکنیم. بیایید ببینیم که سونی اریکسون در مورد این گوشی چگونه عمل کرده است.
محتویات جعبه ی معمولی
Xperia Neo V در جعبه ای جمع و جور به همراه وسایل مورد نیاز شما نظیر شارژر USB، سیم تبدیل microUSB به USB و یک هدست عرضه میشود. و دفترچه های راهنما و همچنین یک کارت حافظه microSD 2GB در انتهای جعبه جای گرفته اند. احتمالا افرادی در سونی اریکسون به این فکر کردند که عکس های گرفته شده توسط دوربین 5 مگاپیکسلی حجم کمتری را اشغال میکنند چرا که در جعبه ی Xperia Neo ما شاهد یک کارت حافظه 8 گیگابایتی بودیم.
و همانند نسخه ی اصلی Neo، هیچگونه سیم HDMI ــی در جعبه قرار نگرفته است.
بدنه ی کاملا پلاستیکی این گوشی ما را باز به یاد Xperia Neo می اندازد. این گوشی دارای ابعاد 116 x 57 x 13mm و وزن 126 گرمی میباشد. با توجه به طراحی خمیده و انحنا دار گوشی، Neo V کوچکتر از آنچه در اعداد و ارقام ذکر شده به نظر میرسد. یکی دیگر از نکات خوب طراحی برجستگی دکمه ی عکاسی و قرار گرفتن لنز دوربین در مرکز پشتی گوشی است.
طراحی و کیفیت ساخت
Sony Ericsson Xperia Neo V از لحاظ طراحی هیچگونه تغییری را نسبت به نسخه ی اصلی خود شاهد نبوده. البته اگر Vivaz را به یاد داشته باشید باید بگوییم ظاهر گوشی شباهت زیادی به آن دارد. Neo وارث گوشی های دارای دوربین HD محسوب میشود و این ارث را به نسل بعد این گوشی ها منتقل کرده است.
بدنه ی Neo V کاملا از پلاستیک ساخته شده که البته به هیچ وجه نکته ی بدی نیست. وزن و ظاهر گوشی ترکیب خوبی را از خود به جای گذاشته اند. متاسفانه این پلاستیک از نوع شیشه ای بوده و لکه ها به سختی از روی آن پاک میشوند که این خود تبدیل به یکی از نقات ضعف Neo V میشود.
قسمت جلویی گوشی توسط یک صفحه نمایش 3.7 اینچی با رزولیشن 854 x 480 پیکسل احاطه شده، همانند دیگر گوشی های خانواده ی Xperia، این گوشی نیز از موتور صفحه نمایش BRAVIA بهره میبرد. کیفیت صفحه نمایش عالی بوده و دارای رنگ های شاداب و کنتراست و خوانایی خوبی در زیر نور آفتاب میباشد. یکی از نکات منفی این صفحه نمایش کاهش کنتراست و به هم ریختگی رنگ ها هنگام استفاده از آن در زوایای مختلف میباشد. گرچه این موضوع برای افرادی که در خلوت خودشان با گوشی کار میکنند مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
البته این صفحه نمایش در سطح صفحه نمایش های SuperAMOLED سامسونگ یا حتی LCD های IPS نیست ولی ما فکر میکنیم جایگاه خوبی را بین LCD های موجود دارد.
در آزمون اختصاصی صفحه نمایش، ما فقط توانستیم میزان روشنایی صفحه را تا حداکثر بالا ببریم و وقتی با بقیه ی تنظیمات این کار را انجام میدادیم سنسور نور، خود کنترل روشنایی صفحه را بدست میگرفت و بعد از این مشکل ما آزمون خود را در یک اتاق کاملا تاریک ادامه دادیم و نتایج را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
در زیر صفحه نمایش دکمه های فیزیکی Back، Menu و Home قرار گرفته اند. دکمه ها کمی باریک بوده اما مستحکم میباشند و استفاده از انها بطور کلی آسان است.
اطراف صفحه نمایش با وجود یک میکروفن، سنسور نور، دوربین دوم و سنسور مجاورت بسیار شلوغ میباشد.
سمت چپ Neo V کاملا خالی میباشد اما در سمت راست وضعیت فرق میکند. کنترل های بلندی صدا، کلیدهای خاموش/روشن و عکاسی همگی در سمت راست قرار دارند. با توجه به برآمدگی کلید عکاسی، لمس کردن آن بسیار راحت میباشد. گرچه این کلید کوچک بوده اما استفاده از آن لذت بخش میباشد. و در نهایت شاهد یک چراغ کوچک LED برای آگاه سازی از رویدادها در کنار دکمه ی خاموش/روشن هستیم.
قسمت بالایی گوشی نیز شلوغ میباشد، درگاه microUSB و microHDMI در کنار جک 3.5mmــی هدفون جای گرفته اند که هر دو درگاه microUSB و microHDMI دارای پوششی پلاستیکی هستند.
قسمت پشتی Neo V بسیار جالب میباشد، همانند Vivaz و Neo لنز دوربین تقریبا در مرکز قرار گرفته که این موضوع کاملا تماس انگشتان را با لنز دوربین غیر ممکن میسازد. نبود هیچگونه پوششی برای این قسمت، لنز را در معرض آسیب دیدن توسط خش و لک قرار میدهد. فلاش LED در نزدیکی لنز دوربین جای گرفته که در فیلمبرداری میتواند بسیار کارآمد باشد و در نهایت بلندگوی گوشی در پایین ترین قسمت آن قرار گرفته است.
درگاه کارت حافظه در زیر پوشش باتری قرار گرفته، گرچه برای استفاده از آن نیازی به خارج کردن باتری از جای خود ندارید. Neo V کارت هایی با گنجایش 32GB را پشتیبانی میکند و با یک کارت 2GBــی عرضه میشود.
سیم کارت در زیر باتری 1500mAh ــی که نزدیک به 6 ساعت در مرور اینترنت دوام آورد قرار میگیرد.
Sony Ericsson Xperia Neo V از ابعادی کاملا منطقی بهره میبرد و مشکلی در حمل کردن و یا در جیب جای گرفتن آن وجود ندارد. بدنه ی Neo V از کیفیت خوبی برخوردار بوده و به جز ماندن اثرات انگشت بر آن مشکل دیگری ندارد. مستحکم بودن این گوشی، در دست گرفتن آن را راحت و لذت بخش میکند. بعد از گذشت چند ماه و جایگزینی Neo V، شاهد افت قیمت آن در بازار خواهیم بود، گرچه این افت قیمت آن را به گوشی ارزانی تبدیل نمیکند. و تنها نکته ای که کاربران باید در نظر بگیرند دوربین نه چندان جالب Neo V است.
سفر آندروید 2.3.4 به Neo
Xperia Neo V از آخرین نسخه ی آندروید نان زنجبیلی یعنی 2.3.4 بهره میبرد، نا گفته نماند که این نسخه برای تمام گوشی های Xperia که در سال 2011 تولید شده اند در دسترس است، از جمله اولین Neo. حال بیایید دوباره نگاهی به ویژگی های جدید آندروید 2.3.4 داشته باشیم :
-
Sony 3D sweep panos: این قابلیت امکان نمایش تصاویر panorama را برروی تلویزیون های 3 بعدی میدهد.
-
گرفتن عکس از صفحه نمایش گوشی
-
افزایش هماهنگی با فیسبوک
-
وارد کردن متن از طریق ویژگی Swipe
-
پشتیبانی از تکنولوژی USB on-the-go
طبق معمول صفحه اصلی به 5 قسمت تقسیم شده که با وجود میانبرهای لنگری امکان اضافه و حذف کردن هر قسمت وجود دارد. این میانبرها در هر 5 قسمت صفحه ی اصلی قابل مشاهده هستند و همچنین قابلیت ویرایش توسط کاربر را دارند.
صفحه اصلی از حالتی به نام Overview بهره میبرد که میتوانید با pinch zooming نمایی از تمام قسمت های صفحه اصلی به همراه ویجت های خود داشته باشید و با کلیک کردن بر روی آنها به صفحه ی مورد نظر خود هدایت شوید.
این ویژگی تا حدودی شبیه به نمای Leap در گوشی های HTC و رابط کاربری گوشی های Samsung میباشد. اما ویجت ها در این حالت کوچک نبوده و خواندن آنها سخت نمیباشد، در عوض آنها بصورت به هم آمیخته بر روی صفحه نمایش قرار گرفته اند، و این نوع چیدمان فضای مناسبی برای مشاهده ی ویجت ها در اختیار کاربر میگذارد.
سونی اریکسون خود تغییراتی را در برخی از ویجت ها نسبت به نسخه ی اصلی آنها ایجاد کرده که شامل ویجت های Timescape(یک نرم افزار اختصاصی است) و Meidascape که خود ویجت های تصاویر و فیلم ها را تشکیل میدهد میباشد.
تعدادی میانبر به app luncher اضافه شده که به شما اجازه ی دسته بندی محتویات را بصورت شبکه ای میدهد. البته شما میتوانید گزینه ی خودکار را فعال کرده تا محتویات در برگه های "الفبا"، "بیشترین استفاده" و "تازه نصب شده" دسته بندی شده یا بصورت دستی به چیدمان آنها بپردازید.
ساخت پوشه بسیار آسان میباشد و دقیقا همانند سیستم عامل iOS طراحی شده، یک آیکون را گرفته و برروی آیکونی دیگری قرار میدهید تا تنظیمات مربوط به اسم پوشه و غیره ظاهر شوند.
قفل صفحه از استانداردهای Xperia بهره میبرد، بدین معنی که اطلاعیه های مربوط به فیسبوک و تعویض کننده ی وظیفه (task switcher) را در اختیار دارید.
نکته ی دیگری که ارزش اشاره کردن را دارد، میانبر گرفتن عکس از صفحه نمایش است. برای دسترسی به آن باید به قسمت تنظیمات رفته و دکمه ی خاموش/روشن را نگه دارید. البته اگر برای این قابلیت از ترکیب دو کلید بصورت همزمان استفاده میشد (همانند iOS) خیلی بهتر میبود ولی به هر حال وجود این قابلیت خودش کافی است.
بنچمارک ها
مدت زیادی است که با تراشه ی Snapdragon در دنیای تلفن های همراه سر و کار داریم و میدانیم که باید چه انتظاری از عملکرد آن داشته باشیم.
سونی اریکسون از این تراشه در اکثر اسمارت فون های خود استفاده کرده و همانطور که ما انتظار داشتیم نتایج مربوط به Neo V بسیار به Xperia ray نزدیک بوده ولی در سطح پایینتری نسبت به HTC Sensation XL قرار میگیرد.
دفترچه تلفن دوست داشتنی
دفترچه تلفن Neo V تغییراتی را شاهد بوده و حالا میتواند حجم وسیعی از اطلاعات مخاطبان را دسته بندی کند. اطلاعات مربوط به هر مخاطب در سمت راست رابط تحت عنوان های "اطلاعات مخاطب"، "آخرین تماس ها" و"اطلاعات مربوط به شبکه های اجتماعی" دسته بندی میشود.
میتوانید لیست مخاطبان را از طریق نام یا نام خانوادگی دسته بندی کنید. در این قسمت دو گزینه برای جست و جوی مخاطب در نظر گرفته شده، "جستجو اختصاصی" که در قسمت بالایی لیست قرار گرفته و "نوار پیمایش الفبایی" که مخاطبان مرتبط با حرف مرود نظر را نشان میدهد.
امکان همگام سازی چندین حساب کاربری مانند Exchange و فیسبوک وجود دارد، میتوانید مخاطبان خاصی را از دید پنهان کنید، یا دفترچه تلفن را فقط به مخاطبانی که شماره تلفن دارند اختصاص دهید.
اگر مخاطبی دارای چندین حساب کاربری باشد میتوانید به آنها ملحق شده و همه چیز را در یک مکان دسته بندی کنید. تصاویر فیسبوک و علاقه مندی ها در برگه های دیگری نمایش پیدا میکنند.
در بالای عکس هر مخاطب میانبرهایی نظیر تماس،پیام دادن و فرستادن ایمیل وجود دارد که تماس سریع با هر مخاطبی را فراهم میکند.
هر مخاطب میتواند فیلدهای گوناگونی داشته باشد، که توسط دکمه های + و x میتوانید فیلدهایی را اضافه یا حذف کنید.این فیلدها هرچیزی را از نام گرفته تا آدرس ها، اسم های مستعار و نوشته ها پوشش میدهند.
همچنین گزینه هایی نظیر تغییر دادن مسیر تماس ها به تماس های صوتی یا انتخاب زنگ مورد علاقه در دسترس هستند.
میتوانید با "ستاره" زدن مخاطبان، آنها را به لیست علاقه مندی های خود اضافه کنید. همچنین در هر حساب کاربری Gmail گروه خاصی به اسم "علامت (ستاره) زده شده ها در آندروید" وجود دارد که بصورت خودکار مخاطبان را به لیست علاقه مندی ها هدایت میکند.
نبود شماره گیری هوشمند در تماس های تلفنی
Neo V در زمینه ی آنتن دهی خوب عمل میکند و ما شاهد هیچگونه قطع تماسی نبودیم و صدای دریافتی به اندازه ی کافی بلند میباشد. دومین میکروفن که در داخل گوشی جای گرفته وظیفه ی از بین بردن نویزها را دارد و به همین دلیل، تماس ها حتی در محیط های دارای نویز بدون مشکل و رسا هستند.
Neo V همانند دیگر گوشی های خانواده ی Xperia از شماره گیری هوشمند پشتیبانی نمیکند. گرچه قابلیت شماره گیری صوتی وجود دارد و سریعترین راه برای فعال کردن آن استفاده از ویجت اختصاصی ـش است.
با وجود سنسور مجاورت، وقتی گوشی را برای پاسخگویی به تماسی به سمت گوشتان میبرید، قابلیت لمسی صفحه نمایش غیر فعال میشود.
طبق معمول دفترچه تلفن، برگه تماس و شماره گیر همگی قسمتی از یک نرم افزار یکسان هستند . برگه ی تماس تمام تماس های گرفته شده، دریافت شده و از دست رفته را در یک لیست نمایش میدهد.
ما آزمون اختصاصی بلندگو را برروی Neo V انجام دادیم و نتایج چیزی بالاتر از متوسط نبودند، Neo V بلندترین صدای زنگ را در بین گوشی ها ندارد و گاهی اوقات ممکن است یک تماس را از دست بدهید. میتوانید اطلاعات بیشتری را درباره ی این آزمون، در تصویر زیر مشاهده کنید.
محصولات فروشگاه
صفحات سایت